Nyttigare bakning.



Pannkakakor, muffins, potatismos, bröd, mm. Du kan använda Dalblads NYA bak och matprotein Bake ProTM till alla dina favoritrecept. Bake ProTM är ett protein som är speciellt utvecklat för att kunna användas när du bakar och lagar mat. Det tål värme upp till 200˚C.Bake ProTM har en proteinprocent på 80, fett 4 och kolhydrater 6. Bake ProTM går alldeles utmärkt att använda som ett rent protein för proteindrinkar. För att få ett fullvärdigt bakprotein så har Dalblads Nutrition tagit fram ett mat/bakprotein med en av världens mest framstående tillverkare av vassleproteiner.

Bake ProTM är väldigt lätt att använda till recept, ca. 25% av torringredienserna byter man ut mot Bake ProTM.

Per 100 gr
Storlek:3 kg
Kalorier:380 kcal
Protein:80 g, 80 gr
Kolhydrater:6 g (laktos), 6 gr (laktos)
Fett:4 g, 4 gr
Smak:Naturell

MUFFINS  Recept 100 gr

5 ägg (250 gram) 20 st (1000 gr) ägg 14,70 Blandas försiktigt
2 5 dl (150 gram) 10 dl (600 gr) strösocker 8,82 Blanda ej i för
2 5 dl (150 gram) 10 dl (600 gr) fruktos 8,82 mycket luft.
4,2 dl (250 gram) 17 dl (1000 gr) LitesseTM 14,70

4,5 dl 2(00 gram) 18 dl 800 gr vetemjöl 11,76
1,5 dl (75 gram) 6 dl (300 gr) grahamsmjöl 4,41 Blandas i
4 dl (150 gram) 16 dl (600 gr) Bake ProTM 8,82 ovanstående
1,5 dl (75 gram) 6 dl (300 gr) krämpulver 4,41
2 msk (20 gram) 1,25 dl (75 gr) bakpulver 1,10
2 msk (25 gram) 2 dl (100 gram) Kakao 1,47

4 dl (275 gram) 1,6 l (1100 gr) mellanmjölk 16,17 Värmes och iröres
2 dl (125 gram) 8 dl (500 gr) fett/olja 7,35 försiktigt
(flytande Nytta® Becel®)

Arbetsbeskrivning:
Värm mjölk och fett/olja rejält. Rör ägg och sockerarter försiktigt. (Blanda ej i för mycket luft). Blanda alla torra ingredienser + citronen, blanda försiktigt i mjölk och fett/olja.

Grädda i 170 grader i 10 minuter, sänk till 150 grader i ca 8 minuter.
Tänk på att alla ugnar gräddar olika.
Frysta bär går utmärkt att blanda i.


Protein 11%
Fett 7,6%
Kolhydrater 47,7%
GI 68

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0